IMPERFECT ?! De ce as vrea sa mă declar imperfect și mai ales în calitate de părinte?
Grupul de suport „PĂRINȚI IMPERFECȚI” este primul dintr-o serie de acțiuni similare pe care ne dorim să o ”dedicăm” imperfecțiunilor din viața noastră. Suntem parteneri, iubiți, soți,colegi, prieteni… IMPERFECȚI și ne dăm prea puțin șansa de a explora realitatea această fără să ne simțim vinovați, rușinați, incompleți, nedemni….și lista poate continua.

Despre ce este vorba?

Parentalitatea este o etapă de viață cu tot atât de multe provocări, dificultăți, câte bucurii și împliniri, dar pentru care NU EXISTĂ ȘCOALĂ. Mă regăsesc adesea solicitată să ”opinez” cu privire la o situație sau alta, în calitatea mea de psiholog. La capătul întrebării simt, mai mult decât dorința de a găsi cea mai bună soluție, un amalgam năucitor de emoții: un strop de neputință și confuzie (”sunt obosit și sunt atâtea de făcut și atâtea păreri”), un strop de tristețe sau dezamăgire (”aș vrea să pot mai mult, dar am nevoie și de un pic de respiro”), o picătură de jenă sau de vină (”nu sunt părintele perfect pe care-l merită puiul meu”) și lista poate continua.
Cursuri diverse de parenting sunt acum disponibile și fiecare dintre acestea poate să aducă răspunsuri, dar deîndată ce am ieșit de la curs, realitatea ne provoacă și tot ce am învățat pare să dispară în ceață – CEEA CE SIMȚIM E MULT MAI COVÂRȘITOR.

Cine pot fi beneficiari? Unde și cât de des ne vedem?

Participanții la întâlnirile de grup pot fi mame, tați, iubiți, bunici sau bone – orice persoană ”provocată” de sarcina de a crește/ îngriji un copil.
Întâlnirile sunt regulate, săptămânale sau bilunare (2 ore) – ritmul potrivit îl vom stabili împreună.
Locația o vom putea agrea dependent de vârsta copiilor și nevoi complementare (sprijin în supravegherea copilului).

Cum mă ajută dacă particip?

Grupul de suport este diferit de o discuție cu prietenii, având reguli bine determinate (confidențialitate, suport, respect reciproc), iar dinamica este orientată de către un facilitator- psiholog către identificarea de soluții și schimbare.
Facilitatorul va avea grijă ca fiecare să fie ascultat, se va concentra pe ce este de făcut ”aici și acum”, va coordona cunoașterea și dezvăluirea de sine într-o atmosferă de suport, fără judecăți și sfaturi.
Grupul de suport este un univers plin de umanitate, ”suntem împreună” măcinați de aceleași probleme, alături de alții cărora le ”pasă de mine”.

Ce costuri sunt implicate ?

Un grup de suport devine un mecanism autonom de suport după 15 ședințe facilitate. Dacă îți vine mai ușor, fiecare ședință – 35 ron. Dacă poți plăti mai multe ședințe în avans (minim 5 ședințe), pachetul – 140 ron.

Interesat ? Da- ne de știre prin
https://goo.gl/forms/nstg71tNSBGdXasw1