Programul tine-ma strans in brate

Program educaţional despre iubire şi relaţii de cuplu
Pentru prima dată în România

„Tine-ma strans in brate” este un program dezvoltat initial in Canada de dr. Susan Johnson, axat pe teoria si pe practica Terapiei centrata pe emotii. Terapia centrata pe emotii ne dezvaluie modul in care functioneaza afectivitatea. Iubirea nu mai este un mister, ci devine un fenomen pe care il putem stapani.
Prin acest program vei afla secretul mentinerii pe lunga durata a unei relatii plina de iubire, intelegere si respect. Vei trai relatiile pe care le doresti.

CE OBTIN
Cunoasterea mecanismului de iubire ne va ajuta mai intai sa ne iubim si sa ne respectam pe noi insine si apoi, sa facem la fel cu cei din jur (partener, parinti, copii).
In momentul in care ne iubim pe noi insine si avem o relatie sanatoasa cu un partener, atunci toate celelalte planuri ale vietii noastre se imbunatatesc:

  • sanatatea fizica, in special sistemul nostru imunitar si sanatatea inimii noastre
  • vom fi mai putin vulnerabili fata de depresie sau anxietate
  • vom fi mai deschisi fata de partenerul de viata
  • devenim parinti mai buni, invatandu-i pe copii nostri o metoda pozitiva de a gestiona emotiile si de a se conecta cu ceilalti
  • devenim mai puternici si mai increzatori in fortele proprii
  • vom accepta despartirile inerente cu mai putina suferinta.

CUM
Vei primi informaţii noi şi eficiente privitoare la relaţii şi legatura emotională dintre 2 parteneri. Vei urmări filmari sau video cu cupluri reale, cu probleme reale şi se vor pune în discuţie soluţii. Vei experimenta notiunile invatate atat in clasa, cat si acasa.

LOCATII

Iasi, Suceava, Galati, Piatra Neamt, Braila, Bucuresti.

COSTURI
100 RON / persoana / sesiune (pentru Programul din Iasi)
160 RON / cuplu / sesiune (pentru Programul din Iasi)
Taxa de inscriere 50 RON – se returneaza din costul primei sesiuni
Daca gasesti 5 persoane interesate de Programul „Ţine-mă strâns în braţe”, participarea ta este GRATUITA

DURATA
Total Program – 4 sesiuni X 5 ore/sesiune (sesiunile vor avea loc la un interval de timp de 2-4 saptamani)

TRAINERI
Simona HERB – coordonator proiect
Irina RUSU – psihoterapeut

INSCRIERI LA
E-mail: contact@centrulisis.ro
Tel: 0755.69.00.33

„Ţine-mă strâns în braţe” este un program educaţional dezvoltat iniţial in Canada de dr. Susan Johnson, axat pe teoria si pe practica Terapiei centrate pe emoţii. Terapia de cuplu centrata pe emotii reprezintă o nouă ştiinţă completă a iubirii romantice şi a relaţiei. Aceasta terapie ajută 7 din 10 cupluri nefericite să îşi refacă relaţia.

Programul se bazează pe ideea că iubirea de lungă durată între un bărbat şi o femeie nu numai că este foarte posibilă, dar este de fapt un drept pe care îl avem din naştere. „Relaţiile de iubire din cuplu reprezintă baza unor familii durabile, a unei societăţi mai sănătoase şi a unui viitor mai uman pentru noi toţi”. (Susan Johnson).

Acum iubirea şi relaţiile armonioase de lungă durată nu mai sunt o legendă, ele devin realitate.
Nu mai trebuie să acceptăm că iubirea romantică este un mister sau un ideal de neatins. O ştiinţă este acum capabilă să elucideze modelul iubirii şi al unei relaţii de durată.

Scopul acestui program este de a ajuta cuplurile să repare, să îşi sporească şi să îşi îmbunătăţească permanent relaţia lor de cuplu. Tu vei primi în acest program o viziune specială asupra iubirii care te va ajuta sa trăieşti relaţia pe care ţi-o doreşti.

În fiecare modul vei învăţa despre:

Modulul 1 – Înţelegerea iubirii şi a ataşamentului – obiectivul acestui modul este de a creiona un model al iubirii romantice şi al relaţiei. Conectarea emoţională, nevoia de un partener sensibil şi de iubire reprezintă nevoi normale care sunt scrise în codul nostru genetic. Vei afla în acest modul cum acţionăm în cadrul unei relaţii sigure, cu un partener pe care ne putem baza şi ce se întâmplă în momentul în care relaţia este în pericol.

Modulul 2 – Cum iubirea poate să o ia pe căi greșite: demonii comunicarii – vom evidenţia în acest modul cum intrăm în cicluri negative de certuri, conflicte, dialoguri care nu funcţionează. Vom învăţa să observăm exact momentul în care aceşti “demoni ai dialogului ” intervin în relaţia noastră şi ce face fiecare din parteneri să întreţină această stare de fapt.

Modulul 3 – Să găsim punctele sensibile în demonii dialogurilor – vom afla care sunt momentele centrale şi indicatorii care apar atunci când partenerii intră în conflict. Vei experimenta, alături de noi, care sunt punctele sensibile, vulnerabilităţile fiecăruia. Ele sunt create din experienţe negative (trecute sau prezente) şi declanșează frica să nu pierdem relaţia.

Parcurgerea primelor 3 module are drept consecinţă eliminarea tensiunii din relaţie şi pregăteşte cuplul pentru un nou tip de comunicare, care construieşte şi consolidează legătura emoţională dintre ei.

Modulul 4 – Rezolvarea greşelilor şi crearea unei baze sigure: revenirea la un moment dificil – în acest modul vom intra mai profund în experienţa fiecărui individ şi a fiecărui cuplu pentru a observa “dansul” în care suntem prinşi în momentele dificile. Se va face referire la un moment dificil din viaţa fiecăruia care va fi împărtăşit şi care va fi analizat, după cum urmează: propriile acţiuni, emoţiile din spatele acţiunilor, recunoaşterea modului în care emoţiile noastre le modelează pe ale partenerilor, cum observam emoţiile profunde ale partenerului. Acest modul este cel care transforma relaţia de cuplu. Are loc schimbarea în urma căreia partenerii devin mai accesibili, sensibili la nevoile celuilalt si profund angajaţi emoţional unul cu celalalt.

Modulul 5 – A deveni deschis şi sensibil pentru celălalt – este un modulul în care se intră pe terenul foarte sensibil al exprimării rănilor de ataşament (se analizează o experienţă personală, a unei temeri cu privire la părăsire sau respingere). Tu vei fi capabil sa accesezi resurse noi de susţinere a partenerului în situaţii dificile, sensibile ca cel descris mai sus. Vei reuşi să procesezi astfel de experienţe delicate şi să devii mai puternic, mai sigur pe tine însuţi şi pe celălalt.

Modulul 6 – A ierta şi a recăpăta încrederea – obiectivul acestui modul îl reprezintă procesul iertării. Iertarea este esenţială în a ne regăsi libertatea, a ne desface din închisoarea resentimentelor, fricii, urii, toate acestea împiedicându-ne să evoluăm. Vom învăţa să iertăm pe celalalt şi vom vindeca traumele relaţiei. În momentul în care iertăm şi vindecăm, avem un nou mod de relaţionare, o experienţă pozitivă care ne va ajuta sa continuăm cu mai multă încredere relaţia. Vom fi ghizii tai de nădejde în drumul spre libertate.

Modulul 7 – Mângâierile tandre şi sincronizarea sexuală – de obicei certurile, conflictele si neînţelegerile din viaţa de zi cu zi se reflectă şi in „dansul sexual” al partenerilor. Vom vedea împreună cum conectarea emoţională, încrederea în sine şi în celălalt determină o relaţie sexuală minunată şi cum o relaţie sexuală pozitivă şi satisfăcătoare creează o legătură emoţională puternică.

Modulul 8 – Menţinerea iubirii şi preocuparea pentru relaţie – „dragostea este asemenea unei limbi străine, daca nu o exersezi, începi să o uiţi”. La final de program, vom descoperi modalităţi de a avea grija de relaţie, de a o menţine vie odată ce este vindecată, de a o proteja. Relaţia de cuplu satisfăcătoare este sursa noastră de energie.
Noi toţi devenim oameni mai buni si mai puternici atunci când putem găsi siguranţa în braţele partenerului.

Important de ştiut!
Poţi participa împreună cu partenerul de cuplu sau poţi veni singur. Conceptele învăţate de unul din parteneri se vor răsfrânge şi asupra celuilalt pentru că totul este sistemic. Acest lucru înseamnă că dacă facem parte dintr-un sistem, aşa cum este cuplul, este de ajuns ca un element să se schimbe (un partener) ca întreg sistemul să înregistreze o schimbare (cuplu, familia).

Înainte de a începe programul fiecare din participanţi va beneficia de o şedinţă gratuită de evaluare. In aceasta şedinţă vom analiza daca programul este potrivit pentru nevoile dumneavoastră, adică dacă vă poate oferi acele cunoştinţe şi abilităţi necesare îmbunătăţirii relaţiei de cuplu pe care o trăiţi. De asemenea, în această şedinţă veţi primi mai multe informaţii despre desfăşurarea programului “Ţine-mă strâns în braţe” pe care îl dobândeşti în acest cadru.

Programul “Ţine-mă strâns în braţe” se adreseaza tuturor persoanelor interesate, indiferent de profesie.