psihoterapie de cuplu si familieTerapia de cuplu este utila în se ocupă de soluţionarea problemelor şi conflictelor pe care cuplul le are la un moment dat.

Obiectivul terapiei de cuplu este obţinerea unei bune înţelegeri de sine şi a celuilalt pentru a decide dacă este nevoie de schimbare.

Terapeutul de cuplu îi ajută pe cei doi să afle care le sunt nevoile şi ce modificări comportamentale ar trebui să facă cei doi.

Terapia de familie este o psihoterapie care intervine pentru a ajuta familiile sau indivizii care compun o familie să înţeleagă şi să îmbunătăţească modul în care interacţionează între ei şi cel în care îşi rezolvă conflictele.

Terapia de familie promovează relaţiile interpersonale şi le optimizează, dezvoltă capacitatea familiilor de a învăţa să facă faţă problemelor, contribuie la creşterea flexibilităţii rolurilor în familie.

Terapia de familie întăreşte comunicarea dintre membrii unei familii, îi susţine pentru a deveni sensibili la nevoile şi sentimentele lor şi a şi le putea împărtăşi în cadrul familiei.