Sunt persoane care au ce-și doresc în viață, care dau dovadă de curaj, care, dacă vor să obțină ceva, luptă și ajung să-și atingă obiectivul. La polul opus sunt cei care-i admiră pe aceștia și care și-ar dori să poată fi ca primii.

Am ales să creez workshop-ul Cred în mine pornind de la următoarea întrebare: care este diferența între aceste două categorii de persoane? Diferența este dată de încrederea pe care o avem în noi înșine.

Experiența de viață și cea profesională m-au făcut să dau o foarte mare importanță conceptului de Încredere în forțele proprii.

Am constatat că, deși oamenii care vin la psihoterapeut au diverse și diferite probleme, în esență s-a ajuns de multe ori în procesul terapeutic la încrederea pe care aceștia o au în ei înșiși. La o analiză mai profundă, de foarte multe ori problemele aduse în terapie erau determinate și susținute de o lipsă de încredere a persoanei respective în ea însăși, de o lipsă de valorizare și apreciere.

Acest lucru m-a făcut să cred că încrederea în noi stă la baza rezolvării multora dintre probleme și, până la urmă, la a trăi o viață așa cum își dorește fiecare. Mai mult decât atât, am observat și experimentat că încrederea în noi se poate dezvolta atât timp cât persoana dorește și se preocupă de acest lucru.

Este un proces de creștere, care necesită conștientizare, efort, dorință și timp. Și pentru că este procesul fiecăruia în parte, în cadrul workshop-ului sunt evitate ideile teoretice sau diverse metode standard de dezvoltare a încrederii, informații care se pot găsi în cărțile de dezvoltare personală, pe internet sau în alte surse. Fiecare participant va lucra cu propriile experiențe de viață, credințe și emoții, astfel încât câștigurile terapeutice să fie personalizate.

Cred că bazele încrederii se pun în copilărie, dar acest lucru nu înseamnă că noi, ca și adulți, nu ne putem crește nivelul de încredere pe parcursul vieții, atât timp cât ne dorim. Dezvoltarea încrederii este o atitudine de a cărei dezvoltare este responsabil fiecare în parte.

Atât timp cât privim Încrederea în noi ca pe o atitudine de viață care poate fi dezvoltată, putem face ceva în acest sens.

Workshop-ul se desfășoară într-un cadru securizat, confidențial și pune accent pe partea practică, experiențială. Tocmai din acest motiv numărul de participanți este unul restrâns, de maxim 5 persoane. Astfel, fiecare va avea timpul și spațiul necesar să experimenteze, să analizeze și să lucreze acele aspecte interioare care pot sabota sau pot da energie creșterii încrederii.

Psihoterapeut Irina RUSU

Înscriere