„Cu Terapia Centrată pe Emoții și, mai apoi, cu Judith Kellner m-am întâlnit într-un moment personal și profesional de mare încărcătură emoțională, demonstrând încă odată că nimic nu e întâmplător.

Absolventă de Psihopedagogie specială, inițial pornită să urmez o carieră de terapeut de cuplu și familie, viața m-a purtat într-o altă direcție a€“ practica în domeniul resurselor umane de mai bine de 7 ani și cumva visul meu de a ajuta cupluri a rămas undeva agățat în trecut. Îmi place mult ceea ce fac ca specialist resurse umane, dar formarea mea, anumite contexte socio-profesionale îmi reamintesc din când în când că poate nu ar fi fost tocmai greșit să continui și pregătirea ca terapeut. Mai mult, chiar unii dintre cei cu care am lucrat mi-au mai spus din când în când: „Ai stofă de terapeut! Nu te ocupi și de asta?!”

În acest context de frământare, de sentimente amestecate, un curent terapeutic focusat pe emoții e firesc un pansament cald pe o rană deschisă. Practic, această viziune a venit cu niște răspunsuri simple la o mie de întrebări, atât personale, cât și profesionale. Emoțiile mele au fost mereu acolo, nevoia puternică de siguranță e o realitate indubitabilă, dar ceea ce a adus EFT-ul în viața mea e un vocabular și câteva postulate cheie care să traducă experiența în câteva linii directoare majore:

  1. Am nevoie să fiu conectată emoțional cu persoane semnificative din viața mea.
  2. Sunt conectată autentic atunci când pot conta pe acea persoană, o pot găsi la orice oră din zi și din noapte și simt că e acolo pentru mine.
  3. Exprim emoții și răspund cu emoții la ceea ce alții exprimă către mine și adesea ne poticnim în comunicare pentru că aceste trăiri intense ne consumă și ne vlăguiesc.

Cum am ajuns la aceste concluzii?

Participând la workshopurile organizate de centrul Isis și, mai ales, la întâlnirea introductivă găzduită de același centru, dar facilitată de Judith Kellner, terapeut și trainer acreditat EFT. Ca training manager, am evaluat de-a lungul anilor diverși formatori și am dezvoltat o listă de verificare extrem de riguroasă, adesea putând fi acuzată că sunt exagerat de critică. Judith a reușit să mă determine în scurt timp să abandonez lista mea de criterii riguroase și m-a purtat prin 2 zile de formare, exact ca într-un dans în care te lași purtat de muzică și partener, tocmai prin

  • prisma emoțiilor transmise,
  • prin maniera constantă de a întări principiile EFT aplicându-le aici și acum, conectând cu participanții și aplecându-se asupra fiecărei întrebări cu grijă și empatie
  • prin povestirea exemplelor din sesiuni terapeutice cu așa grijă încât nu odată am crezut că sunt deja în ședință cu clientul și zâmbesc sau plâng alături de el, așa cum o făcea și Judith acolo de față cu noi, și fără să simt că este artificial,
  • capacitatea de a construi cu mine acolo o experiență emoțională unică

pe care nu rămâne decât să vi-o doresc tuturor celor curioși de această viziune terapeutică și să vă provoc să îmi egalați și depășiți experiența!”

Oana Dănilă, participant Curs introductiv Terapia de cuplu centrată pe Emoții

Judith Kellner va ține din nou acest curs în București, pe 2-3 noiembrie, și în Timișoara, pe 7-8 noiembrie. Pentru înscrieri, click pe unul dintre butoanele de mai jos!

Inscriere BUC Inscriere TM