Când am lansat prima dată workshop-ul Boala ca șansă, prima întrebare pe care am primit-o a fost: Cum adică? Boala e o șansă?

Puțini doresc să accepte că boala poate fi ceva bun. Suntem obișnuiți să vedem boala ca o mare problema, un blestem, €œceva grav, de nedorit și care, cu siguranță, nu va aduce nimic bun. Doar medici, medicamente și suferință.

De multe ori, în paralel cu teama de boală atunci când aceasta ne lovește aparent surprinzător, oamenii încep să se revolte, încep să se întrebe de ce tocmai ei, încep să caute alternative și soluții, să se activeze. Uneori, se activează așa cum poate nu au făcut-o niciodată în viață: își pun întrebări despre sensul vieții, despre metode alternative de a se lupta cu boala, caută cauze și jsutificari, încep să studieze noi domenii. Și, paradoxal, deși trec pritr-o perioadă grea a vieții lor, acești oameni sunt mai vii ca niciodată. Deodată, se trezesc și își pun întrebări. Și cu cât boala e mai gravă, cu atât starea de căutare e mai intensă. Deci, iată cum boala e o șansă către trezirea către sensul vieții.

Dar cum apare boala? Ne ia prin surprindere și nu are legătură cu nimic din ce facem, gândim sau acționăm? Boala apare cu mult înainte de a fi vizibilă și de a fi detectată de către doctori. Sunt gânduri, emoții, stări care ne spun că nu suntem bine, că suntem în dizarmonie. Uneori, folosim prea mult mintea si prea puțin inima și ne minunăm că ne doare capul. Alteori devenim neiertători și furioși și credem că deținem adevărul absolut, uitând că suntem parte din Dumnezeu, deci parte din iubire,€“ dar ne întrebăm de ce avem problem cu ficatul. Sau suntem fricoși și înghițim tot ce ni se spune, ne aplecăm de spate în fața tuturor și ne doare gâtul și spatele. Ne supăram pe viață și gândim că am putea să o terminăm când vrem, uitând că viața e un dar.

De fiecare dată, lucrurile care nu sunt în armonie ne atrag atenția să le punem în ordine. O fac subtil, așa cum este energia pe care o simțim, dar nu o vedem. Ne șoptesc că ceva scârțâie și că toate corpurile noastre suferă, dar sunt blânde și noi,în tumultul vieții de zi cu zi, nu auzim nimic. Parcă ceva nu ne place, dar trecem mai departe. Atunci când dizarmonia, când pericolul devine prea intens,atunci vine boala în corpul fizic. E ultima redută pe care trebuie să o atace, e un strigăt de disperare că ceva nu funcționează.

De obicei, pentru că doare, ascultăm acest mesaj. E mesajul de SOS că sistemul numit ființă umană cu suflet, spirit și corp fizic este în pericol.

Și asta e șansa noastră să remediem și să revenim în armonie. Boala este șansa noastră. Trebuie doar să ne oprim și să ascultăm. Și suntem vindecați!

Pentru a te înscrie la workshop, click pe butonul de mai jos!

Înscriere